Οδοντικά Εμφυτεύματα για Όλους

icx-banner_welcome_800x800

Τι είναι τα οδοντικά εμφυτεύματα;

Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι βιδωτά στηρίγματα που ενσωματώνονται μόνιμα στη γνάθο παρέχοντας μια σταθερή βάση για μακροχρόνια αποκατάσταση των δοντιών. Στη συνέχεια, τα ειδικά τεχνιτά δόντια προσαρτώνται πάνω στα εμφυτεύματα.

Επειδή τα οδοντικά εμφυτεύματα γίνονται μέρος της γνάθου, φαίνονται και τα αισθάνεστε σαν φυσικά δόντια. Δεν μετακινούνται ούτε γλιστρούν ενώ τρώτε ή μιλάτε.

 

Συγκρίνετε τις επιλογές αντικατάστασης των δοντιών

Με τα οδοντικά εμφυτεύματα, μπορείτε να βάλετε τέλος στην έλλειψη δοντιών και τις επαναλαμβανόμενες οδοντικές εργασίες . Δείτε το πώς διαφέρουν τα οδοντικά εμφυτεύματα σε σύγκριση  με τις παραδοσιακές γέφυρες και τις οδοντοστοιχίες.

 

Πόσο διαρκούν;

Οδοντικά εμφυτεύματα: Με σωστή φροντίδα, τα οδοντικά εμφυτεύματα μπορούν να διαρκέσουν μια ζωή.
Οδοντοστοιχίες: Διαρκούν συνήθως 5-7 χρόνια.
Γέφυρες: Οι παραδοσιακές γέφυρες συνήθως διαρκούν 7-10 χρόνια.

 

Πώς κρατούν το στόμα μου υγιές;

Οδοντικά εμφυτεύματα: Τα οδοντικά εμφυτεύματα διεγείρουν τη γνάθο, όπως οι φυσικές ρίζες των δοντιών, εμποδίζοντας την φθορά της γνάθου. Μπορούν να τοποθετηθούν με ακρίβεια χωρίς να βλάψουν τα υγιή περιβάλλοντα δόντια.
Οδοντοστοιχίες: Οι οδοντοστοιχίες επιταχύνουν την απώλεια των γνάθων και μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό των ούλων και πληγές.
Γέφυρα: Για να βάλετε μια παραδοσιακή γέφυρα, τα υγιή δόντια τροχίζονται σε χαμηλό ύψος προκαλόντας μόνιμη ζημιά.

 

Είστε έτοιμοι να αλλάξετε για πάντα την εικόνα των δοντιών σας;

Προγραμματίστε μια δωρεάν συνάντηση σήμερα.

210 72 42 211

Τα πλεονεκτήματα των οδοντικών εμφυτευμάτων

Ασφαλής & μακροπρόθεσμη λύση

Όταν φροντίζονται σωστά, τα οδοντικά εμφυτεύματα μπορούν να διαρκέσουν μια ζωή, καθιστώντας τα μία από τις καλύτερες επενδύσεις για μακροπρόθεσμη αποκατάσταση των δοντιών. Μελέτες έχουν αναφέρει ότι το μακροπρόθεσμο ποσοστό επιτυχίας των εμφυτευμάτων είναι πάνω από 97%.

 

Φάτε και μιλήστε με άνεση

Τα οδοντικά εμφυτεύματα φαίνονται, έχουν αίσθηση και λειτουργούν σαν πραγματικά δόντια. Θα μπορείτε να τρώτε τα αγαπημένα σας φαγητά, να μιλάτε με άνεση και να χαμογελάτε ξανά με σιγουριά.

 

Ελεύθερη καθημερινότητα

Με τα οδοντικά εμφυτεύματα, δεν χρειάζεται να βάζετε και να βγάζετε κάποιο “μηχανισμό” ή κινητή οδοντοστοιχία. Μπορείτε να ξυπνάτε και να ξεκινάτε την καθημερινότητα σας χωρίς να ανησυχείτε για τα δόντια σας.

 

Αποτρέψτε την φθορά της γνάθου

Τα οδοντικά εμφυτεύματα ενσωματώνονται με το οστό της γνάθου, παρέχοντας ένα ερέθισμα που κρατάει τη γνάθο “ζωντανή” απο την φθορά. Αυτό βοηθά στην αποφυγή μιας κακής στοματικής εμφάνισης που μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε μεγαλύτεροι.

Μονά ή πολλαπλά εμφυτεύματα

Πλήρης αποκατάσταση

Αντί να ζουν με τις ενοχλήσεις των οδοντοστοιχιών, πολλοί άνθρωποι επιλέγουν την πλήρη αποκατάσταση των δοντιών τους με εμφυτεύματα οδοντικών εμφυτεύματων. Δεν χρειάζεστε ξεχωριστό οδοντικό εμφύτευμα για κάθε δόντι που σας λείπει. Οι γιατροί της idDental Clinic μπορούν να προσαρτήσουν μια ολόκληρη σειρά απο άνω ή κάτω δόντια χρησιμοποιώντας το λιγότερο, τέσσερα τοποθετημένα με ακρίβεια εμφυτεύματα.

 

Πολλαπλά εμφυτεύματα

Περιστασιακά σε έναν ασθενή λείπουν περισσότερα από ένα δόντια, αλλά εξακολουθεί να έχει υγιή ούλα και δόντια γύρω απο τα σημεία απώλειας. Σε αυτή την περίπτωση, τα πολλαπλά εμφύτευμα αποτελούν την καλύτερη λύση αφήνοντας τα φυσικά δόντια γύρω από τα εμφυτεύματα άθικτα.

 

Εμφυτεύματα ενός δοντιού

Αν έχετε μόνο ένα χαλασμένο δόντι ή σας λείπει δόντι, οι γιατροί της idDental Clinic μπορούν εύκολα να διορθώσουν το πρόβλημα με ένα οδοντικό εμφύτευμα. Να είστε βέβαιοι ότι το νέο σας δόντι θα φαίνεται και θα λειτουργεί όπως τα υπόλοιπα φυσικά σας δόντια.

 

Γιατί idDental Clinic;

Εύκολη διαδικασία

Οι εξιδικευμένοι γιατροί και η ομάδα της κλινικής μας, είναι εδώ για να καταστήσουν την τοποθέση εμφυτευμάτων σε μιά όσο το δυνατόν πιο εύκολη και ανώδυνη εμπειρία.

 

Ειδικευμένοι γιατροί

Η κλινική idDental, απαρτίζεται απο εμφυτευματολόγους και προσθετολόγους που ειδικεύονται στη θεραπεία και αποκατάσταση οδοντικών προβλημάτων που προκαλούνται από χαμένα ή κατεστραμμένα δόντια.

 

Καινούργια δόντια σε 1 ημέρα

Οι περισσότεροι ασθενείς είναι σε θέση να κάνουν τη συνεδρία τους σε μια μέρα και να πάνε σπίτι με νέα δόντια μέσα στην ίδια μέρα. Λάβετε υπόψη ότι ολόκληρη η διαδικασία θεραπείας απαιτεί πολλαπλές επισκέψεις.

 

Εξατομικευμένη κοστολόγιση θεραπείας με ακρίβεια

Δεν υπάρχουν κρυφές ή έξτρα χρεώσεις. Το ακριβές κόστος θεραπείας το οποίο θα ξέρετε απο την αρχή, περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζεστε για ολόκληρη τη διαδικασία της θεραπείας σας.

 

Είστε έτοιμοι να αλλάξετε για πάντα την εικόνα των δοντιών σας;

Προγραμματίστε  μια δωρεάν συνάντηση σήμερα.

Παράδειγμα μονού εμφυτεύματος

Implant -I-before_site
Implant-I-after1_site
Implant-I-after2_site

Συχνές Ερωτήσεις

Σε γενικές γραμμές, οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να δεχθούν οδοντικά εμφυτεύματα με επιτυχία. Ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως πολύ κακή στοματική υγιεινή, κάπνισμα, σοβαρό πρόβλημα υγείας, όπως αρρύθμιστος διαβήτης, είναι παράγοντες που αποθαρρύνουν τον γιατρό από μία τέτοια λύση.

Ένας ακόμη αποτρεπτικός παράγοντας είναι και η μη ύπαρξη «αρκετού» οστού για να μπορέσει να γίνει η εμφύτευση. Σε κάθε περίπτωση για να αποφασιστεί η οποιαδήποτε θεραπευτική προσέγγιση θα πρέπει να προηγηθεί ακτινογραφία ή ακόμη και αξονική τομογραφία σε πιο σύνθετα περιστατικά.

Η πρωταρχική μέριμνα του γιατρού, πριν από οποιαδήποτε θεραπεία αποκατάστασης, είναι να προετοιμάσει το στόμα ώστε να είναι απολύτως υγιές. Αφού γίνει ο απαραίτητος έλεγχος για τυχόν άλλου τύπου προβλήματα (ουλίτιδα, σφραγίσματα, κ.ά.), ή αφού υπερκεραστούν τυχόν προβλήματα, όπως απώλεια οστού με θεραπεία με μοσχεύματα και το στόμα είναι έτοιμο να δεχτεί την όλη διαδικασία, θα προχωρήσει στα δύο βασικά στάδια αντικατάστασης:

  • Στο πρώτο στάδιο γίνεται η τοποθέτηση του εμφυτεύματος στο οστό της γνάθου και στη συνέχεια καλύπτεται με τα ούλα. Το εμφύτευμα παραμένει για 12 με 18 εβδομάδες ώστε να ενωθεί πλήρως με το οστό, να γίνει δηλαδή η «οστεοενσωμάτωση»
  • Μόλις περάσει ο απαραίτητος χρόνος και έχει επιτευχθεί η οστεοενσωμάτωση, ο εξειδικευμένος οδοντίατρος αποκαλύπτει το εμφύτευμα με μία πολύ μικρή τομή στα ούλα και παίρνει αποτύπωμα για να κατασκευαστεί το τελευταίο τμήμα της αποκατάστασης –στεφάνη, γέφυρα, οδοντοστοιχία –από τον συνεργαζόμενο τεχνίτη.
  • Έπειτα από μία εβδομάδα περίπου μετά από την αποστολή του αποτυπώματος στον οδοντοτεχνίτη, το «δόντι» προς αντικατάσταση είναι έτοιμο για τοποθέτηση πάνω στο εμφύτευμα. Στην περίπτωση όπου τοποθετηθεί οδοντοστοιχία, τότε χρειάζονται περισσότερες από μία επισκέψεις.

Η διαδικασία της τοποθέτησης οδοντικών εμφυτευμάτων μπορεί να είναι χρονοβόρα αλλά σίγουρα δεν είναι ούτε επίπονη, ούτε δύσκολη για τον ασθενή.

Έπειτα από τον αρχικό καθαρισμό και τυχόν εργασίες αποκατάστασης της υγιεινής του στόματος, ο ασθενής κατά τη διάρκεια όλης της διαδικασίας δε νιώθει πόνο, ούτε δυσφορία. Τις δύο πρώτες ημέρες τοποθέτησης του εμφυτεύματος ενδέχεται σε κάποιους ασθενείς να υπάρχει κάποια μικρή ενόχληση, η οποία υποχωρεί εντελώς το χρονικό διάστημα που ακολουθεί.

Σε σύνθετα περιστατικά, όπου χρειάζεται να προηγηθεί τοποθέτηση μοσχεύματος οστού, μπορεί να υπάρχει μικρό οίδημα που συνοδεύεται από πρήξιμο, αλλά όχι πόνος. Στην περίπτωση αυτή συνταγογραφούνται αντιφλεγμονώδη και εάν κριθεί αναγκαίο και αντιβιοτικά.

Η πολυετής κλινική εμπειρία στον κλάδο της οδοντιατρικής αλλά και στην ορθοπαιδική, όπου τα εμφυτεύματα τιτανίου χρησιμοποιούνται επί μακρόν με πολύ μεγάλο ποσοστό επιτυχίας, εξασφαλίζουν σε γιατρό και ασθενή ότι το τιτάνιο είναι απολύτως ανεκτό από τον οργανισμό ως βιο-συμβατό με το οστό υλικό. Τα ποσοστά επιτυχίας αντικατάστασης δοντιών με οδοντικά εμφυτεύματα στην άνω γνάθο ανέρχονται στο 95% και στην κάτω γνάθο αγγίζουν το 98% για δέκα χρόνια χρήσης στην στοματική κοιλότητα.

Είναι υποχρέωση του οδοντίατρου να ενημερώσει σωστά τον ασθενή για τις δυνατότητες των εμφυτευμάτων έτσι ώστε να μην οδηγείται σε λανθασμένες εντυπώσεις περί απόρριψής τους και άρα σε λανθασμένες αποφάσεις.

Ο ασθενής, αφού εξεταστεί λεπτομερώς με πλήρη κλινικό και οδοντιατρικό έλεγχο από εμφυτευματολόγο, πρέπει να ενημερωθεί σωστά για όλες τις θεραπευτικές του επιλογές, ώστε να επιλέξει τη θεραπεία που πραγματικά του ταιριάζει και προτιμά.

Σε γενικές γραμμές, οποιαδήποτε θεραπεία ενέχει έστω και ένα μικρό ποσοστό αποτυχίας, ωστόσο στην περίπτωση της αντικατάστασης χαμένων δοντιών εάν ο ασθενής είναι υγιής, με καλή στοματική υγεία και μη καπνιστής και ο οδοντίατρος εξειδικευμένος στο αντικείμενο της εμφυτευματολογίας, τότε η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη.

Εάν ο ασθενής ακολουθεί τις οδηγίες του γιατρού, με καθημερινή στοματική φροντίδα, οδοντιατρικούς καθαρισμούς στο χρόνο που ορίζει ο γιατρός και διακοπή καπνίσματος, δεν τίθεται κανένα θέμα απόρριψης του εμφυτεύματος ή μη λειτουργικής χρήσης του.

Σύμφωνα με κλινικές μελέτες, τα οδοντικά εμφυτεύματα μπορεί να διαρκέσουν έως και 30 χρόνια. Για να συμβεί αυτό, ο ασθενής θα πρέπει να τηρεί πιστά όλους τους κανόνες καλής στοματικής υγιεινής και ο εμφυτευματολόγος να έχει χαράξει ένα σωστό σχέδιο θεραπείας.

Οι επι-εμφυτευματικές αποκαταστάσεις, τα πρόσθετα τεχνητά «δόντια» που μπαίνουν πάνω από το εμφύτευμα, όπως οι στεφάνες, οι γέφυρες και οι οδοντοστοιχίες είναι φυσικό να χρειάζονται αντικατάσταση έπειτα από κάποια χρόνια χρήσης. Ο χρόνος αντικατάστασής τους εξαρτάται από τα υλικά με τα οποία έχουν φτιαχτεί.

Συνήθως οι στεφάνες αντικαθίστανται στην περίπτωση που σπάσει ή φθαρεί η πορσελάνη. Οι οδοντοστοιχίες χρειάζονται γέμισμα ή επιδιόρθωση κάθε δύο με πέντε χρόνια. Τα εμφυτεύματα, όπως και τα φυσικά δόντια, χάνουν 0,1 χιλιοστό οστό κάθε χρόνο εξαιτίας φυσιολογικής αναδόμησης.

Τα οδοντικά εμφυτεύματα χρειάζονται την ίδια φροντίδα με αυτή των φυσικών δοντιών: Καλή στοματική υγιεινή καθημερινά με σωστό βούρτσισμα και οδοντικό νήμα. Επίσης, συστήνεται η διακοπή του καπνίσματος και η εξάμηνη παρακολούθηση από οδοντίατρο για καθαρισμό.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Υψηλάντου 20, Αθήνα, 106 76

Facebook

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: (#200) Provide valid app ID
Type: OAuthException

Ενημέρωση για CoVid 19

Ενημέρωση και για τα μέτρα ασφαλείας που έχουμε λάβει για τον Covid-19.