Ορθοδοντική

Η πιο σύγχρονη, πρωτοποριακή μέθοδος για την απόκτηση ενός όμορφου χαμόγελου, με ίσια δόντια που δεν προβάλουν και που δεν παρουσιάζουν δυσαρμονία στην εμφάνιση, είναι τα «αόρατα» σιδεράκια (Clear Alingners, Invisialing). Η μέθοδος θεωρείται ιδανική για ενήλικες, που αποφασίζουν σε «προχωρημένη» ηλικία να επέμβουν στην εικόνα του στόματος τους, χωρίς να επηρεάζεται η αισθητική του χαμόγελου τους όπως με τα κοινά «σιδεράκια».

Πρόκειται για διαφανείς –αόρατους νάρθηκες που εφαρμόζουν στην άνω και κάτω γνάθο με τέλεια ακρίβεια και κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο στόμα μετακινούν προοδευτικά τα δόντια. Οι νάρθηκες παραμένουν στο στόμα για 10 με 15 ημέρες και αντικαθιστώνται διαδοχικά έως ότου επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η θεραπεία μπορεί να διαρκέσει από 4 μήνες έως και ενάμιση χρόνο και σχεδιάζεται μέσα από υπολογιστή ώστε να είναι δυνατή η παρακολούθηση της εξέλιξής της, από την πρώτη τοποθέτηση έως και τη στιγμή που θα αποφασιστεί να απομακρυνθούν οι νάρθηκες και όλα αυτά μέσα από ένα πρόγραμμα προσομοίωσης, χωρίς να έχει ξεκινήσει η διαδικασία στο στόμα του ασθενούς. Έτσι, ο ασθενής θα είναι σε θέση να γνωρίζει με ακρίβεια τα στάδια και τον συνολικό χρόνο που θα χρειαστεί.

Στην πρώτη επίσκεψη

Το πρώτο στάδιο της ορθοδοντικής θεραπείας με «αόρατα» σιδεράκια είναι η κλινική εξέταση του ασθενούς από τον εξειδικευμένο οδοντίατρο, ο ακτινογραφικός έλεγχος και η λήψη λεπτομερούς ιατρικού και οδοντιατρικού ιστορικού. Θα πρέπει να διαπιστωθεί και να εξασφαλιστεί ότι οι ιστοί που βρίσκονται γύρω από τα δόντια καθώς και οι ιστοί που τα στηρίζουν βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση. Αυτή άλλωστε είναι και η μοναδική προϋπόθεση για την εφαρμογή της θεραπείας με «αόρατα» σιδεράκια και όχι η ηλικία του ασθενούς.

Αμέσως μετά ακολουθεί η λήψη φωτογραφιών και αποτυπωμάτων για να κατασκευαστούν από ορθοδοντικό εργαστήριο τα κατάλληλα εκμαγεία μελέτης του στόματος του ασθενούς. Τα εργαστήρια που κατασκευάζουν τους νάρθηκες εξατομικευμένα για κάθε ασθενή είναι εξειδικευμένα και θα πρέπει να συνεργάζονται με τις εταιρίες Invisalign και Clear Aligner.

Οι διαφανείς νάρθηκες είναι υποαλλεργικοί, ακρυλικοί νάρθηκες ακριβείας, που δύσκολα γίνονται αντιληπτοί, ούτως ώστε να μην αποθαρρύνεται ο ασθενής και να παραμένει συνεπής στην τοποθέτησή τους. Αφαιρούνται εύκολα και γρήγορα, δεν επιβαρύνουν την στοματική υγιεινή με την προϋπόθεση ότι θα αφαιρούνται κατά τη διάρκεια των γευμάτων, καθαρίζονται πολύ εύκολα, δεν τραυματίζουν τα χείλη και τα ούλα και γενικότερα γίνονται εύκολα ανεκτοί.

Η ομιλία συνήθως προσαρμόζεται σε 1-2 ημέρες, ενώ το αίσθημα πίεσης που δέχονται τα δόντια υποχωρεί μέσα σε 3 μέρες και η σχετική δυσκολία επανέρχεται για άλλες τόσες μέρες, κάθε φορά που τοποθετείται ο νέος νάρθηκας, ανά 10-15 περίπου μέρες.

Σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται θεραπεία;

Ενδείκνυνται σε συνωστισμούς δοντιών, σε προγενέστερες μη επιτυχημένες ορθοδοντικές θεραπείες που υποτροπιάζουν, σε μικρές ορθοδοντικές ανωμαλίες με δόντια που εμφανίζουν στροφή ή κλίση, αραιά δόντια, κρυμμένα πίσω από άλλα, κ.ά..

Η αποτελεσματικότητα της ορθοδοντικής θεραπείας με νάρθηκες μπορεί να έχει εξαιρετικά αποτελέσματα εάν ο ασθενής, που είναι και ο άμεσα ενδιαφερόμενος, συμμορφώνεται πλήρως με τις οδηγίες του οδοντίατρου και φορά τους νάρθηκες όλο το 24ωρο, εκτός από την ώρα του φαγητού.

Το κόστος της μεθόδου κυμαίνεται μεταξύ 800 και 2.500 ευρώ και εξαρτάται από τη βαρύτητα της ορθοδοντικής ανωμαλίας του κάθε περιστατικού.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Υψηλάντου 20, Αθήνα, 106 76

Facebook

10 months ago

ID Dental Clinic

Η επίσκεψη στον οδοντίατρο έγινε μία ευχάριστη customer experience!
Δηλαδή; Δείτε το παρακάτω video!
#iddentalclinic #dentist #implantology #dentistry
... See MoreSee Less

View on Facebook

10 months ago

ID Dental Clinic

ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ: ΓΥΡΙΣΕ ΣΕΛΙΔΑ &... JUST SMILE!
Αναρωτιέσαι αν μπορείς να βελτιώσεις την στοματική σου αισθητική & την ποιότητα ζωής σου; Μάθε περισσότερα & κλείσε το ραντεβού σου σήμερα: bit.ly/2NN9OiC 📲 210724 2211
#IDDentalClinic #implantsurgery #implantspecialist #dentalimplant
... See MoreSee Less

View on Facebook

10 months ago

ID Dental Clinic

ΓΙΑ ΟΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ... ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΑ!
Θα ήθελες να γνωρίσεις την πιο σύγχρονη μέθοδο ορθοδοντικής θεραπείας με διάφανους νάρθηκες | aligners;
Μάθε περισσότερα και κλείσε το ραντεβού σου: bit.ly/2Ds9TDP
#iddentalclinic #aligners #drziounas
... See MoreSee Less

View on Facebook

10 months ago

ID Dental Clinic

WEDDING SMILES!
Έχεις σκεφτεί την οδοντιατρική αισθητική πριν το γάμο; Επωφελήσου της προσφοράς λεύκανσης γάμου εδώ: www.iddentalclinic.com/blog/
#IDDentalClinic #weddingsmiles #bridal #bridalsmile
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 years ago

ID Dental Clinic

Η ID Dental Clinic συμμετέχει στη Bridal Expo-Bridal Fashion Week 2018! Δωρεάν είσοδος το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 12:30-14:30 με την επίδειξη της παρακάτω πρόσκλησης. Σας περιμένουμε! ... See MoreSee Less

View on Facebook