Όψεις Ρητίνης

Οι όψεις σύνθετης ρητίνης, γνωστές και ως τεχνική bonding, είναι συντηρητικές αποκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται για να καλύψουν δόντια που αντιμετωπίζουν αισθητικά προβλήματα αναφορικά με το χρώμα, το σχήμα ή τη θέση τους στο φραγμό. Στη διαδικασία αυτή ουσιαστικά «χτίζεται» η όψη του δοντιού έτσι ώστε να καλύπτονται οι χρωματικές ή οι μορφολογικές του ατέλειες.

Το πλεονέκτημα της μεθόδου με όψεις ρητίνης είναι η ευκολία με την οποία μπορούν να τοποθετηθούν και η ταχύτητα, αφού χρειάζεται μόνο μία επίσκεψη στον οδοντίατρο χωρίς ενδιάμεσο χρόνο αναμονής για να σταλεί υλικό στον οδοντοτεχνίτη.

Για αυτό ακριβώς είναι και οικονομικότερες συγκριτικά με τις ολοκεραμικές όψεις. Ωστόσο, μειονεκτούν συγκριτικά με τις όψεις πορσελάνης στο ότι προσλαμβάνουν χρωστικές έπειτα από κάποιο χρονικό διάστημα, όπως και τα φυσικά δόντια, από το κάπνισμα, τον καφέ, το κόκκινο κρασί, το τσάι, κ.ά..

Όψεις Πορσελάνης

Πρόκειται για μία εξαιρετική διαδικασία ανανέωσης της εικόνας δοντιών που έχουν υποστεί σημαντική φθορά –προβλήματα αποτριβής –έχουν εμφανείς δυσχρωμίες και ασύμμετρο σχήμα ή και μέγεθος συγκριτικά με τα υπόλοιπα δόντια.

Στη διαδικασία αφαιρείται ελάχιστη οδοντική ουσία ανάλογα με το περιστατικό, όση κρίνεται απαραίτητη από τον έμπειρο, εξειδικευμένο οδοντίατρο, η οποία αντικαθιστάται από όψη πορσελάνης στην επιφάνεια των δοντιών, όχι μεγαλύτερη από το πάχος φακού επαφής.

Η διαδικασία επιλέγεται σε δόντια που εμφανίζονται καθώς το άτομο χαμογελά και προσδίδει στο άτομο όσα επιθυμεί: Αντοχή στο χρόνο, φυσικό λευκό χρώμα, καλύτερο σχήμα δοντιών, ενώ αποκαθιστά ακόμη και μικρές ορθοδοντικές ανωμαλίες, όπως στραβά δόντια ή κενά ανάμεσα στα δόντια.

Οι ολοκεραμικές όψεις έχουν μεγαλύτερο κόστος συγκριτικά με τις όψεις ρητίνης, ωστόσο, επιπλέον όλων των άλλων πλεονεκτημάτων, η πορσελάνη δεν υπόκειται σε χρωματικές αλλαγές από χρωστικές ουσίες και είναι ιδιαίτερα ανθεκτική.

PORCELAIN VENEERS-before_site
PORCELAIN VENEERS-after1_site
PORCELAIN VENEERS-after2_site

Στοιχεία Επικοινωνίας

Υψηλάντου 20, Αθήνα, 106 76

Facebook

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: (#200) Provide valid app ID
Type: OAuthException

Ενημέρωση για CoVid 19

Ενημέρωση και για τα μέτρα ασφαλείας που έχουμε λάβει για τον Covid-19.