Ουλοπλαστική

Πρόκειται για χειρουργική τεχνική η οποία διορθώνει το σχήμα της γραμμής των ούλων σε δύο περιπτώσεις:

  1. Στην περίπτωση όπου υπάρχει ασυμμετρία στο σχήμα τους και στο χαμόγελο αναδεικνύονται κυρίως τα ούλα και όχι τα δόντια (μικρά δόντια και μεγάλα ούλα).
  2. Στην περίπτωση όπου τα ούλα έχουν υποχωρήσει –έχει αποκαλυφθεί όλο το δόντι έως και μεγάλο μέρος της ρίζας (μεγάλα δόντια και ούλα που έχουν υποχωρήσει).

Ο τρόπος με τον οποίο θα επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα κρίνεται από τον ίδιο τον οδοντίατρο. Στην idDentalClinic, ο Γιάννης Ζιούνας διενεργεί την ουλοπλαστική με δύο τρόπους, χειρουργικά και με ηλεκτροτόμο.

Χειρουργική επιμήκυνση της μύλης (ουλεκτομή)

Γίνεται αφαίρεση μικρού τμήματος των ούλων, όπου χρειάζεται, με τοπική αναισθησία. Η διαδικασία της ουλεκτομής ολοκληρώνεται μόλις σε ένα ραντεβού, είναι ανώδυνη και δεν προκαλεί καμία περαιτέρω ενόχληση στον ασθενή. Το αποτέλεσμα γίνεται αμέσως ορατό, ενώ σε ελάχιστες ημέρες τα ούλα αποκτούν την τελική τους μορφή.

Ανάπλαση των ούλων (αυξητική τεχνική)

Πραγματοποιείται σε περιστατικά όπου η ρίζα των δοντιών έχει εκτεθεί και τα ούλα έχουν υποχωρήσει (υφίζηση) από χρόνιο έντονο βούρτσισμα ή μετά από εξαγωγές δοντιών. Με την αυξητική τεχνική επιτυγχάνεται κάλυψη της ρίζας και πάχυνση των ούλων ώστε να επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση.

Κατά κανόνα τα ούλα μετατοπίζονται προς την κατεύθυνση που λείπουν. Μερικές φορές, για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, χρησιμοποιείται μόσχευμα συνδετικού ιστού (ούλα) από το στόμα του ασθενή ή από συνθετικό μόσχευμα άλλης προέλευσης. Η συγκεκριμένη αναπλαστική τεχνική είναι τεχνικά απαιτητική αλλά το αποτέλεσμα αποζημιώνει αισθητικά τον ασθενή.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Υψηλάντου 20, Αθήνα, 106 76

Facebook

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: (#200) Provide valid app ID
Type: OAuthException

Ενημέρωση για CoVid 19

Ενημέρωση και για τα μέτρα ασφαλείας που έχουμε λάβει για τον Covid-19.