Ουλοπλαστική

Πρόκειται για χειρουργική τεχνική η οποία διορθώνει το σχήμα της γραμμής των ούλων σε δύο περιπτώσεις:

  1. Στην περίπτωση όπου υπάρχει ασυμμετρία στο σχήμα τους και στο χαμόγελο αναδεικνύονται κυρίως τα ούλα και όχι τα δόντια (μικρά δόντια και μεγάλα ούλα).
  2. Στην περίπτωση όπου τα ούλα έχουν υποχωρήσει –έχει αποκαλυφθεί όλο το δόντι έως και μεγάλο μέρος της ρίζας (μεγάλα δόντια και ούλα που έχουν υποχωρήσει).

Ο τρόπος με τον οποίο θα επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα κρίνεται από τον ίδιο τον οδοντίατρο. Στην idDentalClinic, ο Γιάννης Ζιούνας διενεργεί την ουλοπλαστική με δύο τρόπους, χειρουργικά και με ηλεκτροτόμο.

Χειρουργική επιμήκυνση της μύλης (ουλεκτομή)

Γίνεται αφαίρεση μικρού τμήματος των ούλων, όπου χρειάζεται, με τοπική αναισθησία. Η διαδικασία της ουλεκτομής ολοκληρώνεται μόλις σε ένα ραντεβού, είναι ανώδυνη και δεν προκαλεί καμία περαιτέρω ενόχληση στον ασθενή. Το αποτέλεσμα γίνεται αμέσως ορατό, ενώ σε ελάχιστες ημέρες τα ούλα αποκτούν την τελική τους μορφή.

Ανάπλαση των ούλων (αυξητική τεχνική)

Πραγματοποιείται σε περιστατικά όπου η ρίζα των δοντιών έχει εκτεθεί και τα ούλα έχουν υποχωρήσει (υφίζηση) από χρόνιο έντονο βούρτσισμα ή μετά από εξαγωγές δοντιών. Με την αυξητική τεχνική επιτυγχάνεται κάλυψη της ρίζας και πάχυνση των ούλων ώστε να επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση.

Κατά κανόνα τα ούλα μετατοπίζονται προς την κατεύθυνση που λείπουν. Μερικές φορές, για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, χρησιμοποιείται μόσχευμα συνδετικού ιστού (ούλα) από το στόμα του ασθενή ή από συνθετικό μόσχευμα άλλης προέλευσης. Η συγκεκριμένη αναπλαστική τεχνική είναι τεχνικά απαιτητική αλλά το αποτέλεσμα αποζημιώνει αισθητικά τον ασθενή.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Υψηλάντου 20, Αθήνα, 106 76

Facebook

6 months ago

ID Dental Clinic

Η επίσκεψη στον οδοντίατρο έγινε μία ευχάριστη customer experience!
Δηλαδή; Δείτε το παρακάτω video!
#iddentalclinic #dentist #implantology #dentistryΠρώτη επίσκεψη στο οδοντιατρικό κέντρο idDental Clinic του Ιωάννη Ζιούνα. Βρισκόμαστε στο Κολωνάκι της Αθήνας. www.iddentalclinic.com Υπηρεσίες: Γενικ...
... See MoreSee Less

View on Facebook

6 months ago

ID Dental Clinic

ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ: ΓΥΡΙΣΕ ΣΕΛΙΔΑ &... JUST SMILE!
Αναρωτιέσαι αν μπορείς να βελτιώσεις την στοματική σου αισθητική & την ποιότητα ζωής σου; Μάθε περισσότερα & κλείσε το ραντεβού σου σήμερα: bit.ly/2NN9OiC 📲 210724 2211
#IDDentalClinic #implantsurgery #implantspecialist #dentalimplant
... See MoreSee Less

View on Facebook

6 months ago

ID Dental Clinic

ΓΙΑ ΟΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ... ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΑ!
Θα ήθελες να γνωρίσεις την πιο σύγχρονη μέθοδο ορθοδοντικής θεραπείας με διάφανους νάρθηκες | aligners;
Μάθε περισσότερα και κλείσε το ραντεβού σου: bit.ly/2Ds9TDP
#iddentalclinic #aligners #drziounas
... See MoreSee Less

View on Facebook

6 months ago

ID Dental Clinic

WEDDING SMILES!
Έχεις σκεφτεί την οδοντιατρική αισθητική πριν το γάμο; Επωφελήσου της προσφοράς λεύκανσης γάμου εδώ: www.iddentalclinic.com/blog/
#IDDentalClinic #weddingsmiles #bridal #bridalsmile
... See MoreSee Less

View on Facebook

1 years ago

ID Dental Clinic

Η ID Dental Clinic συμμετέχει στη Bridal Expo-Bridal Fashion Week 2018! Δωρεάν είσοδος το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 12:30-14:30 με την επίδειξη της παρακάτω πρόσκλησης. Σας περιμένουμε! ... See MoreSee Less

View on Facebook

1 years ago

ID Dental Clinic

Για ποιο λόγο να χρησιμοποιήσω ηλεκτρική οδοντόβουρτσα;

www.tofarmakeiomou.gr/tfmgr/katigories-blog/ygeia/giati-na-chrisimopoiiso-ilektriki-odontovourtsa/
... See MoreSee Less

View on Facebook