Ολοκεραμικές Στεφάνες

Οι ολοκεραμικές στεφάνες είναι αποκαταστάσεις από πορσελάνη που αντικαθιστούν όλο το δόντι και όχι μέρος του ή την επιφάνειά του και δε χρειάζονται για να στηριχθούν μεταλλικό υπόβαθρο. Τοποθετούνται κυρίως σε μπροστινά δόντια, στη γραμμή του χαμόγελου, όταν θέλουμε να δώσουμε τέλεια αισθητική στην εικόνα του στόματος, χωρίς χρωματικές δυσμορφίες ή μορφολογικά προβλήματα.

Τοποθετούνται πάνω σε δόντια που έχουν απονευρωθεί (ενδοδοντικά θεραπευμένα δόντια), σε δόντια που έχουν γίνει σκουρόχρωμα για διάφορες αιτίες ή σε δόντια όπου οι ολοκεραμικές όψεις δεν επαρκούν ή όπου τα Ένθετα –Επένθετα δεν καλύπτουν το απαραίτητο μήκος της βλάβης του δοντιού. Επίσης, επειδή δεν έχουν μέταλλο είναι πιο βιο-συμβατές από άλλες μεταλλοκεραμικές στεφάνες.

Για την τοποθέτησή τους ο οδοντίατρος τροχίζει περιμετρικά το δόντι, λαμβάνει αποτύπωμα και τοποθετεί προσωρινές στεφάνες από ακρυλικό, έως ότου φτιαχτεί η ολοκεραμική στεφάνη σε οδοντοτεχνικό εργαστήριο, περίπου σε μία εβδομάδα. Σε δεύτερη επίσκεψη, ο οδοντίατρος συγκολλά τις μόνιμες στεφάνες με υλικό που αποτρέπει τον τερηδονισμό του δοντιού και τη διείσδυση μικροβίων σε αυτό (μέθοδος bonding).

Οι ολοκεραμικές στεφάνες πλεονεκτούν έναντι πολλών άλλων μεθόδων, όπως όψεις ρητίνης και ολοκεραμικές όψεις διότι έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής -15 με 20 χρόνια –αρκεί ο ασθενής να τηρεί σταθερά τους κανόνες υγιεινής των δοντιών, όπως σωστός καθημερινός καθαρισμός με οδοντόβουρτσα, με νήμα και με μεσοδόντια βουρτσάκια και ο καθαρισμός δοντιών στο ιατρείο κάθε 6 μήνες.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Υψηλάντου 20, Αθήνα, 106 76

Facebook

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: (#200) Provide valid app ID
Type: OAuthException

Ενημέρωση για CoVid 19

Ενημέρωση και για τα μέτρα ασφαλείας που έχουμε λάβει για τον Covid-19.