Λεύκανση Δοντιών

Η αφαίρεση χρωστικών και δυσχρωμιών από τα δόντια με τεχνητό τρόπο προκειμένου τα δόντια να επανέλθουν σε ένα φυσικό, λαμπερό λευκό αποκαλείται λεύκανση δοντιών. Η λεύκανση είναι μία από τις πιο διαδεδομένες πλέον μεθόδους βελτίωσης του λευκού φυσικού χαμόγελου, η οποία επιτυγχάνεται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους –προϊόντα.

Η λεύκανση γίνεται συνήθως στο ιατρείο αλλά και στο σπίτι αφού προηγηθεί προετοιμασία των δοντιών στο ιατρείο, και έχει αποτέλεσμα μόνο σε φυσικά δόντια και όχι σε τεχνητές αποκαταστάσεις, όπως όψεις, στεφάνες ρητίνης ή πορσελάνης.

Τα υλικά με τα οποία επιτυγχάνεται είναι απολύτως ασφαλή για την υγεία των δοντιών και του ατόμου και η μέθοδος χαρακτηρίζεται σχεδόν ανώδυνη, με μία μικρή ευαισθησία –ενόχληση όσες μέρες διαρκεί η διαδικασία της λεύκανσης, η οποία υποχωρεί αμέσως μετά.

Η λεύκανση διαχωρίζεται σε δύο κύριες μεθόδους:

Υπάρχουν δύο μέθοδοι λεύκανσης

Λεύκανση στο Ιατρείο

Πρόκειται για την πιο αποτελεσματική μέθοδο, η οποία γίνεται στο ιατρείο σε μόλις 45 λεπτά με τη χρήση ειδικού μηχανήματος. Το idDentalClinic διαθέτει το διεθνώς αναγνωρισμένο μηχάνημα λεύκανσης ZOOM2, το οποίο προστατεύει το σμάλτο των δοντιών και λευκαίνει το αρχικό χρώμα τους έως και πέντε χρωματικούς τόνους.

Ο οδοντίατρος απομονώνει προσεκτικά τους μαλακούς ιστούς (ούλα και χείλια) ώστε να μην έρθουν σε επαφή με το υλικό λεύκανσης και αμέσως μετά τοποθετεί το υλικό λεύκανσης πάνω στα δόντια για 15 λεπτά και ξεκινά την επίδραση της λάμπας λεύκανσης του ZOOM2. Έπειτα από τα 15 λεπτά, επανατοποθετείται υλικό λεύκανσης το οποίο «ενεργοποιείται» εκ νέου με τη βοήθεια της λάμπας.

Η διαδικασία επαναλαμβάνεται συνολικά για 3 με 4 κύκλους των 15 λεπτών ο καθένας έως ότου ο οδοντίατρος διαπιστώσει ότι έχει επέλθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Με την ολοκλήρωση της θεραπείας, ο γιατρός τοποθετεί στον ασθενή ειδικά διαφανή ναρθηκάκια με υλικό απευαισθητοποίησης και ενυδάτωσης των δοντιών, τα οποία πρέπει να παραμείνουν στα δόντια για 1 με 2 ώρες.

Εάν ο ασθενής το επιθυμεί και με τη σύμφωνη γνώμη του οδοντίατρου, μπορεί να συνεχίσει τη θεραπεία λεύκανσης στο σπίτι για ένα με δύο βράδια, ανανεώνοντας το αποτέλεσμα, όποτε κρίνεται αναγκαίο. Ο συνδυασμός της λεύκανσης στο ιατρείο και της συντήρησης και ανανέωσης της διαδικασίας στο σπίτι θεωρείται ο πιο αποτελεσματικός σε βάθος χρόνου.

Το αποτέλεσμα της λεύκανσης διαφέρει από άτομο σε άτομο, ενώ ποικίλει και ανάλογα με τις καθημερινές συνήθειες του ατόμου, όπως το κάπνισμα, ή κατανάλωση καφέ, τσαγιού, κόκκινου κρασιού, κ.ά.. Για να επιμηκυνθεί η διάρκεια του αποτελέσματος θα πρέπει να γίνονται συχνοί καθαρισμοί των δοντιών –ανά 6 μήνες –και ανά 4 με 6 μήνες να επαναλαμβάνει τη διαδικασία της λεύκανσης στο σπίτι για 1 με 2 μέρες.

Λεύκανση στο Σπίτι

Πραγματοποιείται στο σπίτι με τη χρήση εξατομικευμένων συσκευών λεύκανσης (νάρθηκες ή διαφανή ναρθηκάκια), στα οποία τοποθετείται ένα ειδικό ζελέ λεύκανσης. Πριν από τη θεραπεία λεύκανσης στο σπίτι προηγείται έλεγχος των δοντιών στο ιατρείο για τυχόν τερηδόνα και ουλίτιδα και καθαρισμό των δοντιών.

Στη συνέχεια, ο οδοντίατρος δίνει σαφείς οδηγίες στον ασθενή για τον τρόπο τοποθέτησης του υλικού στους νάρθηκες, κατά τη διάρκεια της ημέρας –day system (1 με 2 ώρες) ή κατά τη διάρκεια της νύχτας –night system (3 με 4 ώρες) για 8 έως 15 ημέρες ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Επίσης, σε περίπτωση που ο ασθενής εμφανίσει ευαισθησία στο προϊόν, χορηγείται ένα ειδικό φαρμακευτικό προϊόν (calmodent), το οποίο μειώνει την ευαισθησία των δοντιών και έτσι αποφεύγεται η ενόχληση κατά τη διάρκεια της λεύκανσης.

Λευκανση Δοντιων πριν
Λευκανση Δοντιων μετα

Στοιχεία Επικοινωνίας

Υψηλάντου 20, Αθήνα, 106 76

Facebook

10 months ago

ID Dental Clinic

Η επίσκεψη στον οδοντίατρο έγινε μία ευχάριστη customer experience!
Δηλαδή; Δείτε το παρακάτω video!
#iddentalclinic #dentist #implantology #dentistry
... See MoreSee Less

View on Facebook

10 months ago

ID Dental Clinic

ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ: ΓΥΡΙΣΕ ΣΕΛΙΔΑ &... JUST SMILE!
Αναρωτιέσαι αν μπορείς να βελτιώσεις την στοματική σου αισθητική & την ποιότητα ζωής σου; Μάθε περισσότερα & κλείσε το ραντεβού σου σήμερα: bit.ly/2NN9OiC 📲 210724 2211
#IDDentalClinic #implantsurgery #implantspecialist #dentalimplant
... See MoreSee Less

View on Facebook

10 months ago

ID Dental Clinic

ΓΙΑ ΟΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ... ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΑ!
Θα ήθελες να γνωρίσεις την πιο σύγχρονη μέθοδο ορθοδοντικής θεραπείας με διάφανους νάρθηκες | aligners;
Μάθε περισσότερα και κλείσε το ραντεβού σου: bit.ly/2Ds9TDP
#iddentalclinic #aligners #drziounas
... See MoreSee Less

View on Facebook

10 months ago

ID Dental Clinic

WEDDING SMILES!
Έχεις σκεφτεί την οδοντιατρική αισθητική πριν το γάμο; Επωφελήσου της προσφοράς λεύκανσης γάμου εδώ: www.iddentalclinic.com/blog/
#IDDentalClinic #weddingsmiles #bridal #bridalsmile
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 years ago

ID Dental Clinic

Η ID Dental Clinic συμμετέχει στη Bridal Expo-Bridal Fashion Week 2018! Δωρεάν είσοδος το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 12:30-14:30 με την επίδειξη της παρακάτω πρόσκλησης. Σας περιμένουμε! ... See MoreSee Less

View on Facebook