Ενδοδοντική Θεραπεία

Η ενδοδοντική θεραπεία, γνωστή και ως απονεύρωση, είναι η ύστατη θεραπεία διάσωσης ενός κατεστραμμένου δοντιού από τερηδόνα ή ενός μολυσμένου δοντιού. Η θεραπεία της απονεύρωσης είναι προτιμότερο να γίνεται πριν προκληθεί έντονος πόνος, κάτι που συμβαίνει όταν πλέον η βλάβη από τερηδόνα φτάσει στον πολφό, στο νεύρο δηλαδή του δοντιού ή όταν υπάρξει κάποιος τραυματισμός –κάταγμα.

Όταν συμβεί αυτό, τα μικρόβια που βρίσκονται στη στοματική κοιλότητα φτάνουν στον πολφό και προκαλούν μόλυνση, γνωστή ως απόστημα, ακόμη και καταστροφή του πολφού αλλά και του οστού, που υπάρχει γύρω από τις ρίζες του δοντιού. Τότε ο εξειδικευμένος οδοντίατρος θα πρέπει να επέμβει εσωτερικά στο δόντι, να απομακρύνει τα μικρόβια από το εσωτερικό του, να αποκαταστήσει το απόστημα και να επαναφέρει την υγεία και τη λειτουργικότητα του στόματος.

Η ενδοδοντική θεραπεία πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία, χωρίς αίσθημα πόνου και ενώ ο ασθενής νιώθει ήρεμα και άνετα. Η θεραπεία για να ολοκληρωθεί συνήθως χρειάζεται μία συνεδρία διάρκειας 60 έως 90 λεπτών. Ωστόσο, σε «προχωρημένες» καταστάσεις, η απομάκρυνση της μόλυνσης μπορεί να χρειάζεται περαιτέρω θεραπεία με χειρουργική προσέγγιση (ακρορριζεκτομή).

Μόλις το εσωτερικό του δοντιού καθαριστεί πλήρως και απονευρωθεί, τότε κρίνεται απαραίτητη η κατασκευή αποκατάστασης, όπως στεφάνης ή επένθετου, που θα τοποθετηθεί πάνω στο θεραπευμένο δόντι, ώστε το στόμα να μπορεί να είναι απολύτως λειτουργικό στην ομιλία και στη μάσηση και φυσικά να προφυλαχτεί το δόντι από τυχόν κάταγμα ή σπάσιμο. Το απονευρωμένο άλλωστε δόντι είναι «αδύναμο» και μπορεί κατά τη μάσηση να σπάσει για αυτό πολλές φορές εκτός από την αποκατάσταση ενισχύεται και εσωτερικά και με άξονα, όπου κριθεί απαραίτητο από τον οδοντίατρο.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Υψηλάντου 20, Αθήνα, 106 76

Facebook

Η ID Dental Clinic συμμετέχει στη Bridal Expo-Bridal Fashion Week 2018! Δωρεάν είσοδος το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 12:30-14:30 με την επίδειξη της παρακάτω πρόσκλησης. Σας περιμένουμε! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Για ποιο λόγο να χρησιμοποιήσω ηλεκτρική οδοντόβουρτσα;

www.tofarmakeiomou.gr/tfmgr/katigories-blog/ygeia/giati-na-chrisimopoiiso-ilektriki-odontovourtsa/
... See MoreSee Less

View on Facebook

Είναι αλήθεια ότι τα Χριστούγεννα θεωρούνται high season για ένα γάμο! Μιας και βρισκόμαστε λοιπόν μόνο μερικές μέρες μακριά από την εορταστική περίοδο δείτε πώς μπορείτε να δώσετε λάμψη στο χαμόγελο σας πριν από τη μεγάλη μέρα!

www.iddentalclinic.com/blog/
... See MoreSee Less

View on Facebook

Γνωρίζατε οτι η τερηδόνα των δοντιών είναι μεταδοτική;

Σύγχρονη κλινική έρευνα που αποδεικνύει πως τα μικρόβια που προκαλούν την τερηδόνα μπορούν να μεταδοθούν στα παιδιά απο τη μητέρα ή άλλα πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος μέσω της κοινής χρήσης μαχαιροπίρουνων.

www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5206879/
... See MoreSee Less

View on Facebook

The Practice ... See MoreSee Less

View on Facebook

Αναδιαμόρφωση των περισσότερων δοντιών με εμφυτεύματα,στεφάνες, γέφυρες και νέες εμφράξεις ρητίνης ... See MoreSee Less

View on Facebook

Ο χρήστης ID Dental Clinic ενημέρωσε τη φωτογραφία εξωφύλλου. ... See MoreSee Less

View on Facebook

Ο χρήστης ID Dental Clinic ενημέρωσε την εικόνα του προφίλ του. ... See MoreSee Less

View on Facebook