Σχεδιασμός Χαμόγελου

Το όμορφο χαμόγελο χαρίζει στο άτομο αυτοπεποίθηση και ομορφαίνει όλη την εικόνα του προσώπου. Το χαμόγελο για να είναι όμορφο θα πρέπει τα στοιχεία που το απαρτίζουν, τα χείλη, τα ούλα, τα δόντια να είναι αρμονικά με το υπόλοιπο πρόσωπο του ατόμου.

Η εναρμόνιση των στοιχείων του στόματος με το πρόσωπο του ατόμου αποκαλείται «σχεδιασμός χαμόγελου» και επιτυγχάνεται με διάφορες μεθόδους –τεχνικές, όπως με τη λεύκανση, τις όψεις πορσελάνης ή τις όψεις ρητίνης, την ουλοπλαστική, την ορθοδοντική –με σιδεράκια ορατά ή αόρατα –και με τα εμφυτεύματα.

Η διαδικασία του «σχεδιασμού του χαμόγελου» είναι σχετική τόσο χρονικά όσο και ως προς την ευκολία –ανάλογα με τη μέθοδο που θα επιλεγεί για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στην πρώτη επίσκεψη στην idDentalClinic, ο οδοντίατρος ελέγχει τη στοματική υγιεινή του ασθενούς και αν χρειαστεί κάνει καθαρισμό και γυάλισμα των δοντιών. Αμέσως μετά καταγράφει όλα τα αισθητικά προβλήματα που δυσχεραίνουν την ιδανική όψη του χαμόγελου και λαμβάνει ακτινογραφίες και φωτογραφίες για να αποτυπώσει σε εικόνα το υπάρχον χαμόγελο.

Στη συνέχεια κάνει λήψη αποτυπώματος του στόματος για να κατασκευάσει ο συνεργαζόμενος οδοντοτεχνίτης ένα κέρινο προσομοίωμα του επιθυμητού –τελικού χαμόγελου (wax-up). Με τη βοήθεια εκμαγείων κατασκευάζεται ειδική μήτρα –πρότυπο, πάνω στην οποία χτίζεται προσωρινά το «νέο» χαμόγελο στα δόντια (mock-up), έτσι ώστε ο ασθενής να έχει πολύ σαφή εικόνα του στόματός του μετά από τις απαραίτητες θεραπείες αποκατάστασης.

Με τον τρόπο αυτό ο ασθενής επιλέγει με ασφάλεια το χαμόγελο που του ταιριάζει.

Στη δεύτερη επίσκεψη ο οδοντίατρος προχωρά στην προετοιμασία των δοντιών που εμπλέκονται στη διαδικασία και τοποθετεί πρόχειρες, μεταβατικές αποκαταστάσεις από ακρυλικό, οι οποίες θα παραμείνουν στο στόμα του ασθενούς από μία εβδομάδα έως και 3 με 4 μήνες, ανάλογα με το περιστατικό και τα εμπλεκόμενα δόντια.

Στο μεσοδιάστημα της διαδικασίας ο ασθενής δοκιμάζει το «νέο» του χαμόγελο, τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά και φωνητικά και συζητά με τον οδοντίατρο για τυχόν τροποποιήσεις που κρίνει απαραίτητες ώστε να επιτευχθεί το χαμόγελο που επιζητά.

Μόλις επιβεβαιωθεί από οδοντίατρο και ασθενή η τελική επιθυμητή εικόνα χαμόγελου, τότε λαμβάνεται αποτύπωμα και φωτογραφικό υλικό, το οποίο μαζί με τις κατάλληλες οδηγίες, στέλνεται σε οδοντοτεχνικό εργαστήριο για να φτιαχτούν οι απαραίτητες τελικές αποκαταστάσεις. Η λεπτομερής αυτή διαδικασία επιβεβαιώνει το τελικό αποτέλεσμα πριν αυτό ολοκληρωθεί.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Υψηλάντου 20, Αθήνα, 106 76

Facebook

Η ID Dental Clinic συμμετέχει στη Bridal Expo-Bridal Fashion Week 2018! Δωρεάν είσοδος το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 12:30-14:30 με την επίδειξη της παρακάτω πρόσκλησης. Σας περιμένουμε! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Για ποιο λόγο να χρησιμοποιήσω ηλεκτρική οδοντόβουρτσα;

www.tofarmakeiomou.gr/tfmgr/katigories-blog/ygeia/giati-na-chrisimopoiiso-ilektriki-odontovourtsa/
... See MoreSee Less

View on Facebook

Είναι αλήθεια ότι τα Χριστούγεννα θεωρούνται high season για ένα γάμο! Μιας και βρισκόμαστε λοιπόν μόνο μερικές μέρες μακριά από την εορταστική περίοδο δείτε πώς μπορείτε να δώσετε λάμψη στο χαμόγελο σας πριν από τη μεγάλη μέρα!

www.iddentalclinic.com/blog/
... See MoreSee Less

View on Facebook

Γνωρίζατε οτι η τερηδόνα των δοντιών είναι μεταδοτική;

Σύγχρονη κλινική έρευνα που αποδεικνύει πως τα μικρόβια που προκαλούν την τερηδόνα μπορούν να μεταδοθούν στα παιδιά απο τη μητέρα ή άλλα πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος μέσω της κοινής χρήσης μαχαιροπίρουνων.

www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5206879/
... See MoreSee Less

View on Facebook

The Practice ... See MoreSee Less

View on Facebook

Αναδιαμόρφωση των περισσότερων δοντιών με εμφυτεύματα,στεφάνες, γέφυρες και νέες εμφράξεις ρητίνης ... See MoreSee Less

View on Facebook

Ο χρήστης ID Dental Clinic ενημέρωσε τη φωτογραφία εξωφύλλου. ... See MoreSee Less

View on Facebook

Ο χρήστης ID Dental Clinic ενημέρωσε την εικόνα του προφίλ του. ... See MoreSee Less

View on Facebook