Ουλοπλαστική

Πρόκειται για χειρουργική τεχνική η οποία διορθώνει το σχήμα της γραμμής των ούλων σε δύο περιπτώσεις:

  1. Στην περίπτωση όπου υπάρχει ασυμμετρία στο σχήμα τους και στο χαμόγελο αναδεικνύονται κυρίως τα ούλα και όχι τα δόντια (μικρά δόντια και μεγάλα ούλα).
  2. Στην περίπτωση όπου τα ούλα έχουν υποχωρήσει –έχει αποκαλυφθεί όλο το δόντι έως και μεγάλο μέρος της ρίζας (μεγάλα δόντια και ούλα που έχουν υποχωρήσει).

Ο τρόπος με τον οποίο θα επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα κρίνεται από τον ίδιο τον οδοντίατρο. Στην idDentalClinic, ο Γιάννης Ζιούνας διενεργεί την ουλοπλαστική με δύο τρόπους, χειρουργικά και με ηλεκτροτόμο.

Χειρουργική επιμήκυνση της μύλης (ουλεκτομή)

Γίνεται αφαίρεση μικρού τμήματος των ούλων, όπου χρειάζεται, με τοπική αναισθησία. Η διαδικασία της ουλεκτομής ολοκληρώνεται μόλις σε ένα ραντεβού, είναι ανώδυνη και δεν προκαλεί καμία περαιτέρω ενόχληση στον ασθενή. Το αποτέλεσμα γίνεται αμέσως ορατό, ενώ σε ελάχιστες ημέρες τα ούλα αποκτούν την τελική τους μορφή.

Ανάπλαση των ούλων (αυξητική τεχνική)

Πραγματοποιείται σε περιστατικά όπου η ρίζα των δοντιών έχει εκτεθεί και τα ούλα έχουν υποχωρήσει (υφίζηση) από χρόνιο έντονο βούρτσισμα ή μετά από εξαγωγές δοντιών. Με την αυξητική τεχνική επιτυγχάνεται κάλυψη της ρίζας και πάχυνση των ούλων ώστε να επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση.

Κατά κανόνα τα ούλα μετατοπίζονται προς την κατεύθυνση που λείπουν. Μερικές φορές, για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, χρησιμοποιείται μόσχευμα συνδετικού ιστού (ούλα) από το στόμα του ασθενή ή από συνθετικό μόσχευμα άλλης προέλευσης. Η συγκεκριμένη αναπλαστική τεχνική είναι τεχνικά απαιτητική αλλά το αποτέλεσμα αποζημιώνει αισθητικά τον ασθενή.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Υψηλάντου 20, Αθήνα, 106 76

Facebook

Η ID Dental Clinic συμμετέχει στη Bridal Expo-Bridal Fashion Week 2018! Δωρεάν είσοδος το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 12:30-14:30 με την επίδειξη της παρακάτω πρόσκλησης. Σας περιμένουμε! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Για ποιο λόγο να χρησιμοποιήσω ηλεκτρική οδοντόβουρτσα;

www.tofarmakeiomou.gr/tfmgr/katigories-blog/ygeia/giati-na-chrisimopoiiso-ilektriki-odontovourtsa/
... See MoreSee Less

View on Facebook

Είναι αλήθεια ότι τα Χριστούγεννα θεωρούνται high season για ένα γάμο! Μιας και βρισκόμαστε λοιπόν μόνο μερικές μέρες μακριά από την εορταστική περίοδο δείτε πώς μπορείτε να δώσετε λάμψη στο χαμόγελο σας πριν από τη μεγάλη μέρα!

www.iddentalclinic.com/blog/
... See MoreSee Less

View on Facebook

Γνωρίζατε οτι η τερηδόνα των δοντιών είναι μεταδοτική;

Σύγχρονη κλινική έρευνα που αποδεικνύει πως τα μικρόβια που προκαλούν την τερηδόνα μπορούν να μεταδοθούν στα παιδιά απο τη μητέρα ή άλλα πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος μέσω της κοινής χρήσης μαχαιροπίρουνων.

www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5206879/
... See MoreSee Less

View on Facebook

The Practice ... See MoreSee Less

View on Facebook

Αναδιαμόρφωση των περισσότερων δοντιών με εμφυτεύματα,στεφάνες, γέφυρες και νέες εμφράξεις ρητίνης ... See MoreSee Less

View on Facebook

Ο χρήστης ID Dental Clinic ενημέρωσε τη φωτογραφία εξωφύλλου. ... See MoreSee Less

View on Facebook

Ο χρήστης ID Dental Clinic ενημέρωσε την εικόνα του προφίλ του. ... See MoreSee Less

View on Facebook