Ολοκεραμικές Στεφάνες

Οι ολοκεραμικές στεφάνες είναι αποκαταστάσεις από πορσελάνη που αντικαθιστούν όλο το δόντι και όχι μέρος του ή την επιφάνειά του και δε χρειάζονται για να στηριχθούν μεταλλικό υπόβαθρο. Τοποθετούνται κυρίως σε μπροστινά δόντια, στη γραμμή του χαμόγελου, όταν θέλουμε να δώσουμε τέλεια αισθητική στην εικόνα του στόματος, χωρίς χρωματικές δυσμορφίες ή μορφολογικά προβλήματα.

Τοποθετούνται πάνω σε δόντια που έχουν απονευρωθεί (ενδοδοντικά θεραπευμένα δόντια), σε δόντια που έχουν γίνει σκουρόχρωμα για διάφορες αιτίες ή σε δόντια όπου οι ολοκεραμικές όψεις δεν επαρκούν ή όπου τα Ένθετα –Επένθετα δεν καλύπτουν το απαραίτητο μήκος της βλάβης του δοντιού. Επίσης, επειδή δεν έχουν μέταλλο είναι πιο βιο-συμβατές από άλλες μεταλλοκεραμικές στεφάνες.

Για την τοποθέτησή τους ο οδοντίατρος τροχίζει περιμετρικά το δόντι, λαμβάνει αποτύπωμα και τοποθετεί προσωρινές στεφάνες από ακρυλικό, έως ότου φτιαχτεί η ολοκεραμική στεφάνη σε οδοντοτεχνικό εργαστήριο, περίπου σε μία εβδομάδα. Σε δεύτερη επίσκεψη, ο οδοντίατρος συγκολλά τις μόνιμες στεφάνες με υλικό που αποτρέπει τον τερηδονισμό του δοντιού και τη διείσδυση μικροβίων σε αυτό (μέθοδος bonding).

Οι ολοκεραμικές στεφάνες πλεονεκτούν έναντι πολλών άλλων μεθόδων, όπως όψεις ρητίνης και ολοκεραμικές όψεις διότι έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής -15 με 20 χρόνια –αρκεί ο ασθενής να τηρεί σταθερά τους κανόνες υγιεινής των δοντιών, όπως σωστός καθημερινός καθαρισμός με οδοντόβουρτσα, με νήμα και με μεσοδόντια βουρτσάκια και ο καθαρισμός δοντιών στο ιατρείο κάθε 6 μήνες.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Υψηλάντου 20, Αθήνα, 106 76

Facebook

Η ID Dental Clinic συμμετέχει στη Bridal Expo-Bridal Fashion Week 2018! Δωρεάν είσοδος το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 12:30-14:30 με την επίδειξη της παρακάτω πρόσκλησης. Σας περιμένουμε! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Για ποιο λόγο να χρησιμοποιήσω ηλεκτρική οδοντόβουρτσα;

www.tofarmakeiomou.gr/tfmgr/katigories-blog/ygeia/giati-na-chrisimopoiiso-ilektriki-odontovourtsa/
... See MoreSee Less

View on Facebook

Είναι αλήθεια ότι τα Χριστούγεννα θεωρούνται high season για ένα γάμο! Μιας και βρισκόμαστε λοιπόν μόνο μερικές μέρες μακριά από την εορταστική περίοδο δείτε πώς μπορείτε να δώσετε λάμψη στο χαμόγελο σας πριν από τη μεγάλη μέρα!

www.iddentalclinic.com/blog/
... See MoreSee Less

View on Facebook

Γνωρίζατε οτι η τερηδόνα των δοντιών είναι μεταδοτική;

Σύγχρονη κλινική έρευνα που αποδεικνύει πως τα μικρόβια που προκαλούν την τερηδόνα μπορούν να μεταδοθούν στα παιδιά απο τη μητέρα ή άλλα πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος μέσω της κοινής χρήσης μαχαιροπίρουνων.

www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5206879/
... See MoreSee Less

View on Facebook

The Practice ... See MoreSee Less

View on Facebook

Αναδιαμόρφωση των περισσότερων δοντιών με εμφυτεύματα,στεφάνες, γέφυρες και νέες εμφράξεις ρητίνης ... See MoreSee Less

View on Facebook

Ο χρήστης ID Dental Clinic ενημέρωσε τη φωτογραφία εξωφύλλου. ... See MoreSee Less

View on Facebook

Ο χρήστης ID Dental Clinic ενημέρωσε την εικόνα του προφίλ του. ... See MoreSee Less

View on Facebook